Vårt Företag - W.Ritzdorf - Hållbarhet, Design och Konst

W.Ritzdorf är en inbjudan att omfamna Brasiliens biologiska mångfald, former och färger. Det är en koppling till naturen och den fria andan i Brasiliens livsstil. Vi bryr oss om upplevelsen av att bära smycken och hur dina val kan stärka din personlighet.

Lukten är uppenbarligen träaktig, en charmig påminnelse om långa promenader i djungeln. Varje smycke är unikt, precis som du är, och tillverkat av etiskt källmaterial.

Vår Purpose 

Varför vi gör vad vi gör Vi tror att det redan finns tillräckligt med ädelstenar, metaller och antikt trä i världen. Det är därför våra smycken är tillverkade med en utsökt selektion av återanvända material, såsom guld, silver och trä. Det är vårt sätt att förlänga W. Ritzdorfs tradition av handgjorda trädekorationer sedan 1920, samtidigt som vi håller det relevant för världens mest akuta uppmaning: att skydda våra naturliga resurser.

Vad är bio-smycken?

För att bli mer hållbara och minska koldioxidutsläppen måste företag gå från en linjär affärsmodell till cirkulära. De flesta regeringar har inte tagit det extra steget för att uppnå en cirkulär ekonomi. Nationerna uppmuntrar återvinning men betonar sällan vikten av att återanvända eller återanvända. Du kan belönas för återvinning, men det finns inga incitament eller belöningsprogram för återanvändning. Utan incitament är färre människor villiga att ta steget, och till slut blir alla återvunna material avfall och hamnar i förbränningsugnar. I slutändan blir alla ansträngningar förgäves, och det ultimata målet att minska koldioxidutsläppen blir meningslöst.

Vi är stolta över att ha tagit beslutet att bygga upp ett företag som är högt modeinriktat och samtidigt hållbart ur ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt perspektiv. Vi arbetar hårt med att återanvända trä för att skapa en fortsatt modeanpassning av vad som ansvarslöst designades som avfall.

Design & Innovation

Med sin unika blandning av etiska och modeinriktade koncept samarbetade grundaren Fernanda Ritzdorf med den berömde smyckesmakaren Jair Winckler för att erbjuda en helt ny kollektion av hållbara accessoarer.

PRODUKTION & TRANSPARENS

Smycken tillverkade för hand av en expert W.Ritzdorfs ateljé leds av Jair Winckler, en skicklig juvelerare med över 30 års erfarenhet av att arbeta med guld 18k, silver 950 och ädelstenar. Jair har perfektionerat sitt arbete genom att använda brasilianskt hårdträ med en oöverträffad finish.

"Jag älskar mitt arbete! Jag vaknar upp och tänker på smycken och älskar när jag får komplimanger. Jag tror på energin i träet med alla dess vackra naturliga färger och ådror," säger Jair.

 

Om du har några frågor eller bara vill ansluta dig till oss, skicka ett e-postmeddelande till contact@writzdorf.com.